Banai Péter Benő: a kedvező tavalyi hiányadat visszaigazolja a kormány gazdaságpolitikáját

Gazdaság, 2018.01.09

A kormány hosszú ideje fegyelmezett gazdaságpolitikát folytat, a 2 százalék körülire tehető tavalyi államháztartási hiány visszaigazolja az eddigi gazdaságpolitikai döntések helyességét - állapította meg Banai Péter Benő az M1 aktuális csatornán, ahol az államháztartásért felelős államtitkár az uniós módszertan szerint számolt 2,4 százalékos célszámnál kedvezőbben alakuló tavalyi hiányadatokat kommentálta.

A tavalyi áfacsökkentésekre, a kétgyerekesek adókedvezményének a bővítésére és az életpálya programokra utalva az államtitkár megjegyezte: a kormány gazdaságpolitikája a mindennapokban is érezhető kedvező változásokat hozott.

Magyarország az egyetlen uniós ország, amely 2011 óta minden évben csökkentette az államadósságát - hangsúlyozta Banai Péter Benő.

A fegyelmezett gazdálkodásnak köszönhetően több száz milliárd forintot sikerült megtakarítani, amit a kormány "átfordított" többek között a családok támogatására - ezt már a Kossuth Rádió reggeli műsorában mondta Banai Péter Benő.

A műsorvezető kérdésére az államtitkár elmondta: később be fog érkezni az a nagyjából ezer milliárd forintnyi uniós forrás, amelynek elmaradása tavaly átmenetileg megemelte a pénzforgalmi hiányt. A bevételre azt követően lehet számítani, hogy a pályázatok nyertesei megvalósították az általuk vállalt beruházásokat, illetve a számlákkal elszámoljunk az Európai Bizottság felé - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!