Befejeződött az M-Flexilog csaknem hárommilliárdos beruházása Békéscsabán

Gazdaság, 2017.04.26

Befejeződött az osztrák tulajdonosi háttérű nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari M-FlexiLog Kft. hárommilliárd forintos beruházása Békéscsabán. Az új gyártóbázison május 2-án indul a munka - tájékoztatta a vállalat ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-t.

Kása István elmondta: a tavaly nyáron indult zöldmezős beruházásban felépült a 3500 négyzetméteres raktár és a 4500 négyzetméteres gyártóbázis összesen 1,6 milliárd forintból.

Beszereztek négy nagy teljesítményű flexibilis, csomagolóanyagot gyártó gépsort is összesen 900 millió forint értékben.

A cég 120 új munkahely teremtését vállalta 2020-ig, első évben ötven munkavállaló alkalmazására tettek ígéretet. Harmincöt embert már felvettek, idén év végéig várhatóan hetvenre bővül a dolgozók létszáma - mondta az ügyvezető igazgató.

Az újonnan létrehozott üzem gyártókapacitását évi 40 millió négyzetméternyi csomagolóanyag gyártására tervezik, idén 1,2 milliárd forintos, jövőre kétmilliárdos árbevétel elérését valószínűsítik, amit öt éven belül ötmilliárdra növelnének. A terveik szerint az export aránya az árbevételen belül eléri a 70 százalékot - fejtette ki Kása István.

A beruházást a kormány múlt nyáron nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította, amihez 922 millió forintos egyedi kormánydöntésen alapuló készpénztámogatást nyújtott. A beruházásra a cég 778 millió forint saját tőkét különített el, 1,6 milliárdot pedig az MNB hitelprogramjából merített.

Az M-FlexiLog Kft. az ausztriai székhelyű Marzek-csoport tagvállalata. A Marzek - Kner-csoport Békéscsabán a második üzemét építi fel, 2005 óta 205 munkahelyet teremtettek a városban, a kft. a régió legnagyobb és legrégebbi munkáltatójának számít. Jelenleg több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat, a mostani beruházás előtt ötmilliárd forint értékben hajtott végre fejlesztést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!