BÉT - Az OTP nem veszi meg a román bankot

Gazdaság, 2018.04.19

Az OTP nem veszi meg a görög National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonrészét - közölte a bank csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint megszűnt a romániai Banca Romaneasca S.A. (BROM) 99,28 százalékos tulajdonrészének, valamint a National Bank of Greece S.A. (NBG) más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai kitettségek OTP Bank Romania S.A. (OBR) által történő megvásárlására vonatkozó 2017. július 26-án létrejött adásvételi szerződés.

Erre tekintettel az OBR 2018. április 18-án visszavonta a Román Nemzeti Banknál (RNB) időközben benyújtott fellebbezését az RNB első fokú döntésével szemben, melyben az RNB nem hagyta jóvá a tranzakciót.

Az OTP március 19-én még azt közölte, hogy vizsgálja a felügyeleti levél tartalmát, amelyben a Román Nemzeti Bank közölte, hogy nem hagyta jóvá az OTP romániai leánybankjának újabb akvizícióját.

Az akkori tájékoztatás szerint a Román Nemzeti Bank március 14-én vezetői levélben értesítette az OTP Bank romániai leánybankját arról, hogy nem hagyta jóvá a National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonrészének, valamint a National Bank of Greece más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai érdekeltségek megvásárlását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!