BÉT - Elemzők: semleges hangulat várható a tőzsdén

Gazdaság, 2018.07.19

Semleges hangulat uralhatja a Budapesti Értéktőzsdét csütörtökön, a nap legfontosabb szereplője a gyengélkedő Richter lehet - vélik az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint legfeljebb a nap második felében befolyásolhatják külföldi hírek a csütörtöki kereskedést, de a semleges hangulat várhatóan nem változik. A vezető részvények és a tőzsdei index is enyhe csökkenéssel zárhatják a napot - tette hozzá. Az egyetlen kivétel - mint mondta - a Richter, amely jelentős áresésen van túl, de továbbra is kérdéses, hogy meg tud-e állni a gyengülése. A szakértő szerint a Richter intézményi befektetői az eladói oldalra kerültek, részvényei túladottak, a 4500 forintos szint olcsónak számít.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője is a Richter esésével magyarázza, hogy a BÉT az elmúlt napokban alulteljesített. Hozzátette, hogy a gyógyszergyártó jegyzése fontos támaszok alá került, de bízhat a kedvező folytatásban, ha vissza tud kapaszkodni a hónap végére a 4700-4900 forintos tartományba. Az OTP ismét a 10 ezer forintos lélektani szint felett tudott zárni, de továbbra is bizonytalanul mozog, akárcsak a Mol és a Magyar Telekom - írta az MTI-nek küldött elemzésében.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,82 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 34 720,31 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 24 forinttal, 0,91 százalékkal, 2650 forintra erősödött, 1,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,50 százalékkal, 10 020 forintra nőtt, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,74 százalékkal, 403 forintra csökkent, forgalma 373,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 2,35 százalékkal, 4570 forintra esett, a részvények forgalma 6,8 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!