BÉT - Emelkedésre számítanak az elemzők

Gazdaság, 2018.04.19

Az elemzők a pozitív hangulat folyatására, a BUX-index emelkedésére számítanak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki kereskedésében.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi hangulat továbbra is támogató, a BÉT-en folytatódhat a szerdán kezdődött emelkedés.

A Mol esetében kifejezetten pozitív a technikai kép, vélhetően az olajipari papír vezetésével tovább fog emelkedni a magyar részvénypiac - emelte ki a Concorde elemzője.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének MTI-hez eljuttatott kommentárja szerint is alapvetően pozitív hangulatban indulhat a csütörtöki kereskedés, az ázsiai részvényindexek nagy része emelkedéssel zárt.

Az Equilor senior elemzője kiemelte, hogy szerdán jelentősen emelkedett a Mol és az OTP árfolyama, a bankpapír hamarosan elérheti a 11 780 forintos történelmi maximumszintet, és a Mol kilátásai is kedvezőek - írja Varga Zoltán elemzésében.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 612,29 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 38 766,49 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,1 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest. A Mol 76 forinttal, 2,54 százalékkal 3064 forintra erősödött, 4,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 240 forinttal, 2,14 százalékkal 11 440 forintra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 453 forintot ért záráskor, forgalma 227,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,28 százalékkal 5320 forintra emelkedett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!