BÉT - Emelkedéssel indulhat a tőzsdén a kereskedés az elemzők szerint

Gazdaság, 2018.05.11

Emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az OTP vártnál kedvezőbb gyorsjelentését követően az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kiemelte: jó hangulatban indulhat a kereskedés, elsősorban az OTP vártnál kedvezőbb első negyedéves jelentésének köszönhetően. Emellett a nemzetközi befektetői hangulat is kedvező, így jó esélye van az előző napon megindult pozitív korrekció folytatódásának. Az elemző szerint a Mol és a Richter árfolyamában is jöhet a felpattanás, a Magyar Telekom piaca pedig azért lehet érdekes, mert a részvényeket pénteken lehet megvenni utoljára osztalékszelvénnyel.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén kiemelte, hogy támogató nemzetközi hangulatban az elmúlt napok gyengeségét követően emelkedést vár. Az OTP jelentésére kedvező árfolyamreakcióra számít.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 151,95 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 36 740,21 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt. A Mol 26 forinttal, 0,96 százalékkal 2726 forintra erősödött, 2,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 10 560 forintot ért, forgalmuk 6,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 447 forintra nőtt, forgalma 428,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,47 százalékkal 5375 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!