BÉT-közgyűlés - Végh Richárd a BÉT új elnöke

Gazdaság, 2017.03.16

A tőzsde vezérigazgatóját, Végh Richardot választotta a Budapesti Értéktőzsde  (BÉT) közgyűlése az igazgatóság elnökévé csütörtökön - közölte a BÉT az MTI-vel.

A tulajdonosok új igazgatósági tagot is választottak, Fucsala András Miklóst, aki a Magyar Nemzeti Bank informatikai igazgatóságának vezetője.

A BÉT csütörtöki rendkívüli közgyűlésén a tulajdonosok néhány ponton módosították a társaság alapszabályát. A változtatások még hatékonyabb vállalatirányítást tesznek lehetővé a jövőben.

A jegybank március elején azt közölte az MTI-vel, hogy távozik a BÉT elnöki posztjáról Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke.

A jegybank azt is közölte akkor, hogy kezdeményezi a BÉT közgyűlésének összehívását, amelyen javaslatot tesz arra, hogy az igazgatóság új elnöke Végh Richárd legyen.

A BÉT Igazgatósága elnöki tisztét 2015. december 16-ától 2017. március 1-ig töltötte be Nagy Márton. Az MNB akkori közleménye kitért arra: az MNB alelnökének vezetésével a nemzeti tulajdonba került BÉT megkezdte azoknak a feladatoknak a teljesítését, amelyeknek kiemelt célja volt a tőzsde fejlesztése. Az elmúlt évben olyan eredményeket sikerült elérni, amelyek nyomán már nincs szükség a tőzsde irányításában a közvetlen jegybank-alelnöki felügyeletre - közölte az MNB.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!