BÉT - Alacsony forgalom mellett gyengült a BUX

Gazdaság, 2018.03.09

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 259,13 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 38 411,50 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 8,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy míg a tengerentúlon kirobbanó formában vannak a részvénypiacok, addig Európában inkább a visszafogottság volt a jellemző. Ennek megfelelően a magyar piac viszonylag alulteljesítő volt, hiszen közel 0,7 százalékos mínuszban zárt.

Az elemző hozzátette, hogy a forgalom alacsony volt. Az OTP, a Mol és Richter árfolyama leértékelődött, egyedül a Magyar Telekom erősödött.

Kitért arra is, hogy jövő héten a piacokat több makroadat is mozgathatja: Németországban tovább folytatódik a gyorsjelentési szezon, Amerikában pedig a Yahoo eredményeit teszik közzé. Mivel Magyarországon csak a hét első három napján lesz kereskedés, ezért az elemző szerint a jövő hét egy visszafogottabb hét lehet az év teljes egészéhez képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar tőzsdén lapos hangulat uralkodott, a magyar részvénypiac alacsony forgalom mellett mínuszban zárt.

Megjegyezte, hogy vezető részvényt érintő vállalati hír nem érkezett. Míg a Magyar Telekom az egész nap folyamán semleges maradt, addig a Mol, a Richter és az OTP veszített az értékéből.

A Mol 26 forinttal, 0,87 százalékkal 2978 forintra csökkent, 2,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,70 százalékkal 11 350 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 444 forintra erősödött, forgalma 309,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,14 százalékkal 5660 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4002,56 ponton zárt pénteken, ez 34,86 pontos, 0,88 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!