BÉT - Az Opimus részesedést szerez a KALL Ingredients Kft.-ben

Gazdaság, 2017.05.23

Az Opimus Group Nyrt. közvetett módon 6 százalékos részesedést szerez a KALL Ingredients Kft.-ben, a társaság 45 milliárd forintos zöldmezős beruházással valósítja meg észak-alföldi gabona feldolgozóját, a gyár 2017 nyarán kezdi meg működését - közölte az Opimus Group Nyrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az idén nyáron adják át a Tiszapüspöki ipari parkban Magyarország legnagyobb, 100 százalékban magyar tulajdonú gabona feldolgozó üzemét. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházással megvalósuló gyárban évente 530 ezer tonna kukoricát dolgoznak majd fel. Az üzem termelőkapacitása az egyik legnagyobb lesz Európában: évi 250 ezer tonna izocukor mellett élelmiszeripari és gyógyszerészeti alkoholt, étolaj alapanyagot és GMO-mentes takarmány-alapanyagot állítanak elő. A Tiszapüspökiben gyártott élelmiszeripari alapanyagok 70-75 százalékban exportra készülnek.

Az Európai Unió cukorpiaci kvótaszabályozási rendszere idén októberben megszűnik. A cukorkvóta kivezetése és a magyarországi cukoripar bővülése kedvező befektetési és megtérülési környezetet biztosít az Opimus Group Nyrt. számára - írták.

Az Opimus Group Nyrt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában forognak, a hétfői kereskedést 48 forinton zárták, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 74 forint, a legalacsonyabb 11 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!