BÉT - Csökkenéssel indulhat a kereskedés a BÉT-en

Gazdaság, 2017.11.20

Csökkenéssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő szerint.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint várhatóan hétfőn is tovább folytatódik a múlt héten megkezdődött általános tőzsdei korrekció Európában, miután sikertelenül zárultak a német koalíciós tárgyalások. Így nyitáskor csökkenésre számít az elemző a magyar tőzsde esetében is.

A hét legfontosabb eseménye Magyarországon a jegybank kamatdöntő ülése lesz. Pleschinger Gyula monetáris tanácstag november elején úgy nyilatkozott, hogy a jegybank akár már idén újabb monetáris politikai eszközt vethet be annak érdekében, hogy tovább csökkentse a magyar hozamokat. Kiss Mónika szerint elképzelhető, hogy az új eszközt még nem vezetik be ebben a hónapban, megvárják az Európai Központi Bank és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed decemberi üléseit, illetve a következő inflációs jelentés magyar prognózisait.

Emellett rövidített hétre készülnek az amerikai tőzsdék, a hálaadás napi ünnep miatt már szerda este bezárnak a börzék. Ez a magyar kereskedést is érinti, így a hét végén alacsonyabb forgalomra lehet számítani - jegyezte meg az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 297,45 pontos, 0,76 százalékos emelkedéssel, 39 279,75 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,257 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 74 forinttal, 2,37 százalékkal 3199 forintra erősödött, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 15 forinttal, 0,15 százalékkal 10 020 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 470 forintot ért záráskor, forgalma 118,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,29 százalékkal 6945 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!