Legfrissebb

Még több...


TV műsor

BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Gazdaság, 2017.04.21

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a vasárnapi francia elnökválasztás miatt bizonytalan kereskedés várható a BÉT-en.

Hozzátette: pénteken több makro adat érkezik, például az euróövezet egészére vonatkozó szolgáltatóipari, feldolgozóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexek (BMI) áprilisi előzetes adatai, délután pedig az amerikai BMI-k következnek.

Az elemző szerint bár sok impulzus éri majd a kereskedést, inkább kiváró álláspont lesz a piacokon, vélhetően a francia elnökválasztás előtt már nem lesz jelentősebb pozíció építés.

Rövid Szabolcs a vezető részvényekről elmondta: a Mol-ra és az OTP-re lesz érdemes figyelni. A Mol csütörtökön megpróbált kitörni a 20 000 és 21 000 forint között húzódó kereskedési sávból, ha a csütörtökön elért szintet sikerül megtartania a részvénynek, akkor az egy pozitív technikai képet mutat majd. Az OTP-nél szintén kezd pozitívra fordulni a technikai kép.

A Richter erős, napról-napra tudják új csúcsra hozni a papírt, ezért elképzelhető, hogy további emelkedés várható a részvény árfolyamában - ismertette.

Rövid Szabolcs közölte: a magyar piacon a technikai kép összességében kezd pozitívvá válni, de a hétvége lesz a meghatározó, a francia elnökválasztás eredménye adja meg a további irányt.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzőjének kommentárja szerint a csütörtöki emelkedés a pozitívvá váló nemzetközi befektetői hangulat miatt pénteken is folytatódhat.

Hozzátette: a Mol a következő hetekben tovább emelkedhet, a részvény árfolyama akár a 22 500 forintot is elérheti. Hasonlóan pozitívak a kilátásai az OTP-nek, a bankpapír árfolyama hamarosan a 8400 forintos szintet célozhatja meg. A Richter csütörtökön újabb történelmi csúcsot ért el, majd egy kisebb negatív korrekció indult, de továbbra is optimisták a részvénnyel kapcsolatban, néhány héten belül elérhető lehet a 7000 forintos szintet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 266,93 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel, 32 955,02 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 16,6 milliárd forint volt. A Mol 260 forinttal, 1,23 százalékkal 21 350 forintra erősödött, 8,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 124 forinttal, 1,52 százalékkal 8265 forintra nőtt, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 487 forintot ért záráskor, forgalma 502,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 14 forinttal, 0,20 százalékkal 6871 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!