BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Gazdaság, 2017.04.28

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: csütörtöki kereskedéshez hasonlóan elképzelhető, hogy pénteken is folytatódik a magyar piac gyenge teljesítménye.

A vezető részvények közül az OTP és a Mol mozgására hívta fel a figyelmet. Kiemelte: ha az OTP árfolyama meg tud maradni a 8000 forint körüli szinten, az pozitív technikai képet ad, ellenkező esetben tovább gyengülhet a részvény. A Molnál továbbra is pozitív technikai kép látható, a részvény a kereskedésben felülteljesíthet.

A Richter és a Magyar Telekom esetében profitrealizálás várható - mondta.

A makroadatok közül az elemző szerint a délután érkező amerikai GDP-re figyelnek majd a befektetők.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárja szerint pénteken vélhetően a pozíciók zárására koncentrálnak majd a befektetők. Az elmúlt napokra jellemző korrekció után az elemző kisebb vételi erőre számít a magyar piacon.

Hozzátette: a magyar mellett hosszú hétvégére készül a cseh és a lengyel piac is.

Kiss Mónika kiemelte: a hétvégén fontos eseményre figyelnek a befektetők, ugyanis az Európai Tanács szombaton az 50. cikk szerinti rendkívüli ülést tart, hogy elfogadja a Brexit tárgyalásokra vonatkozó irányelveket.

Felidézte, hogy a brit kormány március 29-én aktiválta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, amely az európai uniós tagság megszűnésének folyamatát szabályozza.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 239,31 pontos, 0,72 százalékos csökkenéssel, 32 959,62 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt. A Mol 65 forinttal, 0,30 százalékkal 21 715 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 159 forinttal, 1,94 százalékkal 8040 forintra csökkent, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,82 százalékkal 484 forintra esett, forgalma 964,2 millió forint volt. A Richter-papírok 41 forinttal, 0,58 százalékkal 6979 forintra gyengültek, forgalmuk 625,1 millió forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!