BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Gazdaság, 2017.07.25

Eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja reggel minimális pozitív korrekcióra számít, az OTP felminősítése segítheti a kereskedést. Felminősítette az S&P az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. hosszú lejáratú deviza és forint adós minősítéseit BB+ -ról BBB- szintre, befektetésre alkalmas kategóriába sorolta. A hír pozitív a részvényértékelés szempontjából is, a kedvezőbb finanszírozási feltételek mellett az OTP stabil helyzetére hívja fel a figyelmet, hogy a pozitív kilátás állomásának kihagyásával történt a felminősítés - írta.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint nem látszik határozott irány Európában, így inkább stagnálás, kivárás lesz jellemző. A befektetők az amerikai jegybank feladatait ellátó Federal Reserve (Fed) kétnapos kamatdöntő ülése eredményének szerdai kihirdetéséig kivárnak - tette hozzá. Szintén kiemelte, hogy az OTP felminősítésének pozitív hatása lehet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 271,08 pontos, 0,76 százalékos csökkenéssel, 35 362,83 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 30 forinttal, 0,14 százalékkal 21 555 forintra csökkent, 880,6 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,38 százalékkal 9310 forintra esett, forgalmuk 1,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,21 százalékkal 468 forintra gyengült, forgalma 205,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 0,95 százalékkal 6755 forintra csökkent, forgalmuk 723,9 millió forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!