BÉT - Eltérő szakértői várakozások a tőzsdén

Gazdaság, 2017.11.23

Kissé eltérően látják a csütörtöki kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az amerikai tőzsdei szünnap miatt alacsony lesz a forgalom. A hangulat ugyanakkor kedvező, így kisebb emelkedés várható - tette hozzá. A vezető részvények közül az elemző szerint az OTP és a Mol teljesíthet jól.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője csütörtöki kommentárjában azt írta, hogy negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a nemzetközi befektetői hangulat enyhe romlásával összefüggésben. Az Egyesült Államokban nem volt érdemi visszaesés, de az európai piacokon már szerdán délután érezhető volt a rosszkedv, amelyet az euró erősödése váltott ki.

Hozzátette: a vezető részvények mindegyikében megtorpanás lehet, de kicsit hosszabb távon szemlélve a folyamatokat, továbbra is lehet emelkedési potenciál az OTP, a Richter, és a Mol részvényeiben is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 577,32 pontos, 1,46 százalékos emelkedéssel, 40 131,37 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,3 milliárd forint volt. A Mol 59 forinttal, 1,83 százalékkal 3280 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 265 forinttal, 2,63 százalékkal 10 350 forintra nőtt, forgalmuk 8,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 470 forintot ért, forgalma 346,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 27 forinttal, 0,39 százalékkal 7030 forintra emelkedett, forgalmuk 3 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!