BÉT - Eltérői elemzői várakozások a tőzsdén

Gazdaság, 2017.11.16

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az elmúlt napok esése után enyhe optimista hangulat van a részvénypiacokon. A régiós piacok emelkedhetnek, így a magyar részvénypiacon is erősödés várható.

Az elemző szerint a vezető részvények közül az OTP-re és a Molra lesz érdemes figyelni.

Hozzátette: a kereskedést az Európából érkező inflációs adatok, illetve a délutáni amerikai makrogazdasági adatok befolyásolhatják.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: tovább folytatódott a novemberi korrekció a világ részvénypiacain, ezt a trendet követte a BUX is a napokban. A csütörtök reggeli kereskedésben a Mol felminősítése csökkentheti az eladói nyomást.

Szerdán tették közzé, hogy a Mol Nyrt. hosszú távú hitelminősítését stabil kilátással, "BBB mínusz" besorolásra javította a Standard & Poor's (S&P). Az indoklás szerint a befektetési kategóriába sorolás annak a következménye, hogy a Mol jelenlegi és előre jelzett hitelmutatói a társaság erős teljesítményének és a támogató iparági környezetnek köszönhetően javulnak.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 525,33 pontos, 1,34 százalékos csökkenéssel, 38 615,11 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 84 forinttal, 2,66 százalékkal 3068 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,49 százalékkal 9950 forintra esett, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,63 százalékkal 470 forintra gyengült, forgalma 260,7 millió forint volt. A Richter-papírok 22 forinttal, 0,32 százalékkal 6932 forintra erősödtek, forgalmuk 3 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!