BÉT - Emelkedésre számítanak a szakértők a tőzsdéken

Gazdaság, 2018.02.15

Emelkedésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők csütörtökön a nemzetközi piacokon és a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, csütörtökön a részvénypiacokon pozitív nemzetközi hangulatra lehet számítani, ami az európai börzéken is jelentős emelkedést indikálhat, és ez hatással lehet a régióra is.

A magyar piacon a Richterre érdemes figyelni, szerdán már sikerült a gyógyszeripari papírnak kisebb pluszban zárnia - tette hozzá a Concorde elemzője.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemezője szerint is pluszban nyithat a BUX index, ugyanakkor a blue-chipek eltérő irányban kezdhetik a kereskedést.

MTI-hez küldött elemzésében Kiss Mónika arra hívta fel a figyelmet, hogy a Richter tovább folytathatja a csökkenést, ezzel szemben az emelkedő olajárak és a kedvező európai piaci hangulat támogathatja a Mol és az OTP papírjait.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 67,06 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 38 454,35 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 2898 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,17 százalékkal 11 580 forintra csökkent, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,09 százalékkal 464,50 forintra nőtt, forgalma 449,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,36 százalékkal 5520 forintra emelkedett, a részvények forgalma 7,2 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!