BÉT - Emelkedésre számítanak a szakértők a tőzsdén

Gazdaság, 2018.02.16

A nemzetközi kedvező hangulattal összhangban emelkedés várható az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: Amerikában emelkedéssel zárt a tőzsde, Ázsiában emelkedés figyelhető meg, Európában a vevők dominálnak és a régióban is jó a hangulat, így a magyar tőzsdén is kedvező folyamatokra lehet számítani.

Az elemző a Richter-papírokat emelte ki, amelyek értéke napok óta esett, csütörtökön azonban 4,5 százalékos emelkedéssel fordulat következett be. Rövid Szabolcs szerint elképzelhető, hogy tovább nő a kereslet a gyógyszeripari vállalat részvényei iránt.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemezője szerint kedvező piaci hangulatban nyithat pénteken a BUX, a csütörtöki amerikai kereskedés pozitív zárása után emelkedhet az index.

Az MTI-hez küldött elemzésében Kiss Mónika arra hívta fel a figyelmet, hogy piaczárás után a Standard & Poor's véleményt mond a magyar adósbesorolásról. Felminősítésre azonban szerinte az országgyűlési választások után kerülhet sor.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 68,15 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 38 522,50 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 17,2 milliárd forint volt. A Mol 30 forinttal, 1,04 százalékkal 2868 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,12 százalékkal 11 450 forintra esett, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,86 százalékkal 460,50 forintra gyengült, forgalma 184,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 250 forinttal, 4,53 százalékkal 5770 forintra erősödött, a részvények forgalma 4,0 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!