BÉT - Emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2017.04.24

Jelentős emelkedés várható az európai részvénypiacokon és így a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is hétfőn, ugyanis a befektetők pozitívan értékelik a francia elnökválasztás első fordulójának eredményét az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.  

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az elmúlt napok bizonytalan kereskedése után jelentős emelkedés várható a magyar tőzsdén.

Az elemző szerint a vezető részvények közül az OTP lehet a húzópapír, mivel hétfőn elsősorban a bankrészvények piacán várható emelkedés. A Richter és a Magyar Telekom árfolyamát is segíti majd a pozitív nemzetközi hangulat, a Mol pedig tovább próbálkozhat azzal, hogy kitörjön a 20 000 - 21 000 forintos szintről - tette hozzá.

Kiemelte: a nemzetközi börzék mozgását a francia elnökválasztás utáni eufória befolyásolja leginkább.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a francia elnökválasztás első fordulójának eredménye miatt pozitív hangulatban nyitnak a részvénypiacok, a magyar piacon a vezető részvények közül a Mol, az OTP és a Richter esetében számít jelentős erősödésre.

Az elemző szerint hangulatvezérelt lehet a kereskedés.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14,42 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 32 969,44 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt. A Mol 100 forinttal, 0,47 százalékkal 21 250 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 1 forinttal, 0,01 százalékkal 8266 forintra erősödött, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 487 forintot ért, forgalma 330,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 39 forinttal, 0,57 százalékkal 6910 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!