BÉT - Emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2017.07.20

Emelkedésre számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők, délután az EKB kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztató adhat irányt a kereskedésnek.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzőjének kommentárja szerint minimális emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén. A vezető részvények közül továbbra is erős az OTP, illetve a Magyar Telekom. A Richter és a Mol negatív korrekciós fázisban van, ebben egyelőre nem számít fordulatra.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint is pozitív hangulatban indulhat a budapesti börze, a délutáni hangulatot az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése határozza meg, addig marad az optimista hangulat. Az OTP tovább emelkedhet, a Richter és a Mol napok óta nem mutat erőt - tette hozzá.

Mindkét elemző elmondta: a befektetők feszült figyelemmel várják a délutáni EKB kamatdöntő ülését, ahol nem várható kamatmódosítás, viszont a közlemény, illetve az ülést követő sajtótájékoztató hangvétele nagyon fontos, mert ez iránymutatást adhat a jegybank idei évben várható lépéseiről, itt elsősorban az eszközvásárlási program leépítésének forgatókönyve lehet fókuszban.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 114,94 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel, 35 789,28 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt. A Mol 200 forinttal, 0,92 százalékkal 21 620 forintra gyengült, 991,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 29 forinttal, 0,30 százalékkal 9619 forintra erősödtek, forgalmuk 1,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 473 forintot ért, forgalma 116,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,44 százalékkal 6720 forintra esett, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!