BÉT - Emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén

Gazdaság, 2017.07.21

Emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Kiss Mónika kommentárjában hangsúlyozta, a BUX csütörtöki esésében elsősorban az OTP játszott szerepet, a bankpapír árfolyamának csökkenését profitrealizálás indukálhatta, mert specifikus hír nem érkezett.

A szakértő kiemelte, hogy az S&P nemzetközi hitelminősítő a korábbi stabilról pozitívra változtatta a Mol hitelminősítési kilátását, miközben az olajvállalat BB+ hosszú távú hitelminősítését változatlanul hagyta. A pozitív kilátások tükrözik azt a lehetőséget, hogy a hitelminősítést a BBB-szintre emeljék, a BBB minősítés már befektetésre ajánlott kategória.

A hír a Mol kereskedését befolyásolhatja pozitívan, ennek megfelelően a BUX index is korrigálhat - közölte.

A Waberer's bejelentette, hogy lezárult a Link és a Link Services akvizíciója, a hír megfelel a kibocsátási tájékoztatóban leírtaknak, így piaci hatásra nem számítanak.

A BÉT pénteken tájékoztatta a tőkepiac szereplőit: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) arról értesítette a tőzsdét, hogy a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyilvánosan Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek tőzsdei forgalmazását a pénteki kereskedési idő kezdetétől visszaállítja. Az MNB a héten szerdától függesztette fel a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 364,94 pontos, 1,02 százalékos csökkenéssel, 35 424,34 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt. A Mol 75 forinttal, 0,35 százalékkal, 21 695 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 289 forinttal, 3,00 százalékkal, 9330 forintra csökkent, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal, 472 forintra esett, forgalma 175,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,15 százalékkal, 6710 forintra gyengült, a részvények forgalma 3,2 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!