BÉT - Emelkedést várnak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2017.10.16

További emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: továbbra is kedvező a nemzetközi hangulat. Az elmúlt héten a magyar piac napról napra új csúcsra emelkedett, és a lendület valószínűleg kitart, ezért a szakértő szerint a hét első kereskedési napján emelkedés várható. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Mol felülteljesítő lehet, miután technikai képe kifejezetten pozitív; a társaság részvényeit segítheti az olajár emelkedése, illetve az is, hogy lemaradó volt a régiós papírokhoz képest.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában szintén kiemelte, hogy továbbra is kedvező a részvénypiaci hangulat, újabb csúcsra juthat a BUX. A befektetők optimisták a Moody's nemzetközi hitelminősítő hét végén várható döntése előtt, és kilátásjavításra számítanak - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 122,80 pontos, 0,32 százalékos emelkedéssel, 38 894,88 ponton zárt pénteken, ami újabb történelmi csúcs, a részvénypiac forgalma 11,6 milliárd forint volt. A Mol 72 forinttal, 2,32 százalékkal 3172 forintra erősödött, 3,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,24 százalékkal 10 575 forintra csökkent, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 482 forintot ért, forgalma 153,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,51 százalékkal 6525 forintra esett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!