BÉT - Iránykereséssel nyithat a tőzsde a szakértők szerint

Gazdaság, 2018.02.21

Iránykeresésre, bizonytalan nyitásra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a nemzetközi befektetői hangulat miatt bizonytalan nyitás, iránykeresés várható a budapesti tőzsdén. A vezető részvények közül a Mol és az OTP kilátásai nem kedvezőek. A Magyar Telekom részvények mozgására érdemes lesz figyelni szerinte, mivel a cég szerdán piaczárás után teszi közzé jelentését. Az elemző szerint a mobilszolgáltató 2017 utolsó negyedéve kedvező lehetett.

Kitért arra is, hogy 20 órakor közzéteszik az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) legutóbbi, január végi üléséről készített jegyzőkönyvet.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint optimista a hangulat Ázsiában, Európában azonban nincs határozott irány. A magyar piacon iránykereséssel indulhat a nap, később várhatóan az elmúlt napok korrekciója után a vevők lehetnek többségben. A forgalom élénkebb lehet - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 339,27 pontos, 0,87 százalékos csökkenéssel, 38 667,08 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt. A Mol 18 forinttal, 0,62 százalékkal, 2878 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 190 forinttal, 1,64 százalékkal, 11 410 forintra esett, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,43 százalékkal, 468 forintra gyengült, forgalma 189,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 5900 forint maradt, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!