BÉT - Kisebb esésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2017.08.18

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt kisebb csökkenés várható a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az Egyesült Államokból érkező politikai bizonytalanság miatt vélhetően negatív lesz a nemzetközi hangulat, ez a magyar tőzsdére is hatással lehet. Ráadásul a kedvezőtlen nemzetközi piaci hangulatot a spanyol terrortámadások is erősíthetik.

Az elemző a vezető részvényekről közölte: kisebb profitrealizálásra számít a nagy papíroknál.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kommentárjában kifejtette: negatív korrekcióra számít nyitásnál a BÉT-en, miután csütörtökön új történelmi csúcsra tudott emelkedni a BUX.

A nemzetközi hangulat elromlott, az Egyesült Államokban jelentős eséssel zártak a fontosabb indexek és Európában is csökkenéssel indulhat a kereskedés.

Hozzátette: az OTP árfolyama csütörtökön át tudta lépni a 10 000 forintos lélektani határt, így a papír pénteki mozgása meghatározó lesz, ugyanis ha a részvények ára 10 ezer forint felett tud maradni, akkor a bankpapír jegyzése a jövő héten tovább emelkedhet.

Az elemző szerint a Mol esetében 22 850 forintnál húzódik egy fontos támasz, amíg felette mozog az árfolyam, nincs ok aggodalomra. A Richter néhány napja kezdett korrigálni felfelé, a befektetőknek a rubel árfolyamát érdemes figyelni, amennyiben az euróval szemben erősödni tud, folytatódhat a pozitív korrekció a gyógyszergyártó árfolyamában is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 295,20 pontos, 0,80 százalékos emelkedéssel, 37 187,29 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 13,6 milliárd forint volt. A Mol 280 forinttal, 1,21 százalékkal 23 355 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 133 forinttal, 1,33 százalékkal 10 115 forintra nőtt, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 475 forintot ért, forgalma 167,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,31 százalékkal 6551 forintra emelkedett, forgalmuk 2,6 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!