BÉT - Kivárásra, profit realizálásra számítanak az elemzők

Gazdaság, 2017.03.17

Kivárásra, profit realizálásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a BUX-index csütörtöki emelkedése után pénteken inkább némi profit realizálás várható.

Az elemző szerint negatív hangulatban indulhat a kereskedés, vélhetően az európai részvénypiacok is mínuszban nyitnak majd.

A vezető részvények közül a Magyar Telekomnál és a Molnál is további csökkenésre számít.

Rövid Szabolcs a piacmozgató makroadatok közül példaként említette az amerikai ipari termelési adatot, valamint Angela Merkel német kancellár és Donald Trump amerikai elnök találkozóját. Továbbá közölte a magyar piacra a G20 csoport pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek délután kezdődő kétnapos németországi tanácskozása is hatással lehet.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: kivárásra számít a BÉT-en, ugyanis piaczárás előtt kerülhet sor a portfolió átrendezésekre az indexváltozások miatt. Ezért az elemző a kereskedés záró szakaszában számít forgalomnövekedésre.

A vezető részvényeknél várható némi átrendeződés a BUX kosárban: az OTP, illetve a Magyar Telekom súlya csökken 70, illetve 15 bázisponttal, míg a Mol súlya 210 bázisponttal nő, a Richteré pedig vélhetően változatlan marad - közölte Kiss Mónika.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 413,26 pontos, 1,27 százalékos emelkedéssel, 33 049,44 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt. A Mol 35 forinttal, 0,17 százalékkal 20 975 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 302 forinttal, 3,59 százalékkal 8705 forintra nőtt, forgalmuk 7,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,81 százalékkal 491 forintra csökkent, forgalma 1,8 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,38 százalékkal 6570 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!