BÉT - Stagnálásra számítanak az elemzők

Gazdaság, 2017.05.29

Stagnálásra számítanak alacsony forgalom mellett a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a vezető részvényekről elmondta: egyik blue chipnél sem számít jelentős elmozdulásra.

Az elemző szerint érdemes kiemelni, hogy délután nyilatkozik Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, a beszéde az euró árfolyamára lehet hatással.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: alacsony forgalom mellett enyhe pozitív tartományban nyithat a BUX index, jelentősebb mozgás nem valószínű.

A hét elején csendesebb kereskedésre lehet számítani a forgalmat tekintve, ugyanis hétfőn Memorial Day alkalmából zárva tartanak a börzék az Amerikai Egyesült Államokban, a tavaszi bankszünnap miatt nem lesz kereskedés az Egyesült Királyságban sem. Hétfőn és kedden Kína és Tajvan is zárva tart a sárkányhajó ünnep miatt - tette hozzá.

A héten érkező piacmozgató hírek közül példaként említette, hogy június 1-én a Richter a részvényenként 106 forintos osztalék nélkül nyit, illetve a Mol is közli szokásos havi statisztikáját a marzsok alakulásáról.

A BÉT-en péntektől a pünkösdi ünnep miatt hosszú hétvége lesz - közölte.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,82 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 34 358,93 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt. A Mol 130 forinttal, 0,59 százalékkal 22 090 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 207 forinttal, 2,37 százalékkal 8518 forintra esett, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 462 forintot ért, forgalma 298,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 76 forinttal, 1,10 százalékkal 6991 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!