Boeing: ezermilliárd dollárt költhet Kína repülőgépekre 2036-ig

Gazdaság, 2017.09.07

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó frissített adatai szerint Kína a következő húsz évben ezermilliárd dollárt költhet kereskedelmi repülőgépek vásárlására.

A Boeing MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ebből a pénzből 7200 repülőgépet vehetnek listaáron számolva. Az összeg akkora, mint Ausztrália tavalyi teljes bruttó nemzeti összterméke.

Az előrejelzések szerint Kínának 580 milliárd dollár értékben 5400 keskenytörzsű gépre, és 450 milliárdért 1670 szélestörzsű, hosszútávú járatok teljesítésére alkalmas repülőgépre lesz szüksége. Ezek a számok 6,3 százalékkal magasabbak, mint a Boeing korábbi, Kínára vonatkozó becslései. A gyártó azért módosította felfelé előrejelzését, mert várakozása szerint a kínai gazdaság, valamint a kínai középosztály és ezzel a fizetőképes kereslet erősödése alapján egyre több gépre van szükség, hogy kiszolgálják az igényeket.

A Boeing globális előrejelzése szerint a következő húsz évben 41 ezer új repülőgép értékesítésére lehet számítani hatezer milliárd dollár listaáron számolt értékben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!