Budapesten adják át a Minőség-Innováció 2014 nemzetközi pályázat elismeréseit

Gazdaság, 2014.12.20

(MTI) - A Minőség-Innováció 2014 nemzetközi pályázat elismeréseit Budapesten adják át január 19-én a Gellért Szállóban - közölte a pályázat lebonyolításában közreműködő Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága(EOQ MNB) az MTI-vel.

Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezete Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a finn államelnök által 2006-ban alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra évek óta egyre többen adják be jelentkezésüket, Magyarország 2012. óta meghívás alapján vesz részt a nemzetközi megmérettetésben.

A pályázaton a minőségre, a társadalmi felelősségvállalásra irányuló innovációt díjazzák a minőségfejlesztéshez és fenntarthatósághoz kapcsolódóan.

Az idén rekordszámú, 151 pályázatot adtak be a nemzetközi innovációs pályázatra a részvételre meghívott Csehországból, Észtországból, Finnországból, Izraelből, Kazahsztánból, Lettországból, Magyarországról és Svédországból. Magyarországon 12 pályázatot nyújtottak be nemzetközi pályázatra, a nemzeti megmérettetést követően 4 pályamű jutott tovább.

A nemzetközi zsűri döntése alapján Budapesten 18 pályaművet díjaznak, közülük 2 magyar pályázatot. Ezen túlmenően a nemzeti zsűri döntése szerint további 7 magyar pályázat kapja meg az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága elismerő oklevelét - tájékoztatott az EOQ MNB.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!