Budapesten rendezik a Get in the Ring! startupverseny régiós fordulóját

Gazdaság, 2016.10.06

Budapesten rendezik a Get in the Ring! (Szállj be a ringbe!) nemzetközi startupverseny régiós fordulóját november 24-én, a fődíj 200 ezer eurós befektetési ajánlat és részvétel a globális döntőn - közölte a szervező Enterprise Hungary Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a rendezvényhez kapcsolódóan Győrben november 10-én, Debrecenben pedig november 17-én üzleti ötlet versenyt rendeznek, ahonnan a legjobb csapatok a budapesti esemény előválogatójába egyenes ágon kerülhetnek be. A nevezési határidő október 16-a mindegyik versenyre.

A szervezők elsősorban olyan startup csapatok jelentkezését várják, akik már validált üzleti modellel és elkészült prototípussal rendelkeznek, valamint elsősorban a piacra lépéshez keresik a külső forrásokat.

A verseny lehetőséget biztosít a startup vállalkozások számára a globális startup ökoszisztémába való bekapcsolódáshoz, a csapatok személyes kapcsolatot tudnak kialakítani a szakma meghatározó alakjaival, befektetést szerezhetnek vállalkozásuk számára.

A régiós megmérettetésre idén 13 európai országból várják a jelentkezőket: Magyarország, Ausztria, Csehország, Észtország, Horvátország, Litvánia, Lengyelország, Lettország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Románia és Ukrajna.

A zsűriben a startup közösség nemzetközileg elismert szakemberei foglalnak majd helyet, mint a londoni Techstars, az észt Startup Wise Guys, valamint az osztrák Pioneers Ventures vezetői.

A Get in the Ring! a befektetőkért való küzdelmet egyedülálló showműsor keretein belül valósítja meg, a regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget - áll a közleményben.

A budapesti versenyt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatja, fővédnöke Pálinkás József, a hivatal elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!