Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten

Szerencsejáték, 2018.07.08

Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten. A BUX 35 775,73 ponton fejezte be a kereskedést pénteken, előző heti záróértékénél csaknem 352 ponttal, 0,97 százalékkal alacsonyabban.

A részvénypiac heti forgalma 33,63 milliárd forint volt az előző héten elért 40,16 milliárd forint után, a vezető részvények ára a Magyar Telekom kivételével gyengült.

Hétfőn elmúlt a pénteki jó hangulat az európai részvénypiacokon és a magyar tőzsdén is, a befektetőket elsősorban a német belpolitikai bizonytalanság, valamint az amerikai importvámok miatti kereskedelmi háború nyugtalanította. A hazai nagy papírok a Magyar Telekom kivételével mínuszban zártak, a nap vesztese a Richter volt.

Kedden emelkedést lehetett látni a magyar piacon és Európában is, a BUX csaknem 1 százalékot tudott erősödni zárásra. A vezető részvények közül csak a Magyar Telekom veszített értékéből, a másik három papír javítani tudott árfolyamán.

Szerdán valamennyi vezető részvény erősödött a magyar tőzsdén, a BUX és a többi kelet-európai index is emelkedett. A nemzetközi piacok nagyon csendesek voltak, mert a függetlenség napja miatt zárva tartottak az amerikai értékpapírpiacok. A nyugat-európai tőzsdék enyhén estek, leginkább a kereskedelmi háborúval kapcsolatos bizonytalanság miatt.

Csütörtökön a nyugat-európai indexekkel szemben mínuszban zárt a BUX, a magyar részvényindex nem mozgott együtt a vezető nyugat-európai tőzsdékkel, amelyek emelkedéssel fejezték be a kereskedést. A vezető részvények közül különösen az OTP-nek és a Molnak volt rosszabb napja, mindkét papír árfolyama egy százalék körüli mértékben esett.

Pénteken valamennyi vezető részvény ára esett a magyar tőzsdén az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben a Mol és a Richter gyengült, de az OTP is több mint 1 százalékkal esett. A legkisebb veszteséget a Magyar Telekom szenvedte el.

A Magyar Telekom 1,37 százalékos emelkedéssel fejezte be a hetet, pénteken 407,5 forinton zárt, heti összforgalma 467 millió forint volt.

A Richter árfolyama 2,23 százalékkal esett, a hét utolsó kereskedési napján 5035 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 4,1 milliárd forintot.

A Mol részvényei 1,54 százalékkal gyengültek, a papír 2680 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma több mint 6,6 milliárd forint volt.

Az OTP 0,49 százalékkal gyengült, pénteken 10 160 forinton zárt, heti összforgalma 19,6 milliárd forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4007,62 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 9,91 ponttal, 0,25 százalékkal erősödött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!