Czerván: hamarosan befejeződik az idei betakarítás

Gazdaság, 2017.11.14

Hamarosan befejeződik az idei betakarítás, az őszi betakarítású növényekből ebben az évben valamivel több mint 10 millió tonna termett, szemben a tavalyi 12,3 millió tonnával - közölte a Földművelésügyi minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Czerván György elmondta: kukoricát mintegy 1 millió hektáron termesztettek ebben az évben a gazdák, a növény hozama az előzetes várakozásoknál valamivel több, hektáronként előreláthatólag átlagosan 6,7 tonna lesz. Így az idén 6,7 millió tonna kukoricára lehet számítani az országban, ez mintegy 2 millió tonnával kevesebb, mint a múlt évi rekordtermés. A kukorica betakarításából mintegy 20 ezer hektár van még hátra, ezzel 1-2 napon belül végeznek a gazdák - jegyezte meg.

A napraforgó betakarítása már befejeződött. A termés mintegy 660 ezer hektárról került a magtárakba. Az átlagtermés hektáronként 2,8 tonna, összesen mintegy 1,87 millió tonna, ami gyakorlatilag azonos a tavalyi mennyiséggel - mondta az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!