Devizapiac - Közel egyhónapos csúcsra erősödött a forint

Gazdaság, 2018.09.18

Közel egyhónapos csúcsra erősödött a forint az euróval szemben kedden, miután a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntő ülést követően délután három órakor kiadott közleményében jelezte, hogy felkészült monetáris politikájának óvatos és fokozatos normalizálására.

Az euró árfolyama 322,79 forintra gyengült a közlemény kiadása után, ami augusztus 23. óta a leggyengébb szint, húsz perccel később 323,55 forinton jegyezték az eurót.

A két órakor kihirdetett kamatdöntés önmagában véve nem különösebben mozgatta meg a forint árfolyamát, mert az teljes egészében összhangban állt az elemzői várakozásokkal.

Korábban napi csúcsán 325,20 forinton forgott az euró, majd fél egy után meredeken, több mint 1,50 forinttal esett a jegyzés, miután a jegybank - a szokásoktól eltérően - háttérbeszélgetést hirdetett meg délután fél négyre a monetáris politika aktuális kérdései címmel. Ebből arra következtettek a piacok, hogy a jegybank mégis arra készül, hogy változtat monetáris politikáján.

A dollár hasonló pályán mozgott, mint az euró. Délután három órakor - napi mélypontján - 275,53 forintra gyengült, napi csúcsáról, 278,54 forintról. Délután fél négykor 275,61 forinton, 0,83 százalékos mínuszban forgott a dollár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!