Digitális exportfejlesztési stratégiája megvalósítására 505 millió forintot fordít a kormány

Gazdaság, 2017.03.20

A kormány a digitális termékek és szolgáltatások exportjának növelése érdekében 505 millió forintot fordít Magyarország digitális exportfejlesztési stratégiájának megvalósítására idén - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A költségvetési forrásból 125 millió forint áll rendelkezésre a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó szervezetek és szakmai programoknak, valamint 380 millió forintot különítettek el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) alá tartozó Nemzeti Infokommunikációs Stratégia támogatására.

Kiemelték: a kormányrendelet értelmében a külgazdasági és külügyminiszternek a digitális exportfejlesztési stratégia végrehajtásához támogatási szerződést kell aláírnia a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel.

Ezen felül a dokumentum arra is kitér, hogy Magyarország digitális exportfejlesztési stratégiájának nyomon követési rendszerének kialakítása és működtetése, valamint egyéb digitális exportfejlesztési feladatok végrehajtása érdekében a nemzeti fejlesztési miniszternek támogatási szerződést kell kötnie a Digitális Jólét Nonprofit Kft.-vel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!