Hangsúlyozta, hogy a korábbi jogszabályok a tőkeerős vállalkozóknak kedveztek, így a kisebb termelők kiszorultak a pezsgőgyártásból, ám a 2013-ban életbe lépett jogszabály a borászoknak is lehetőséget biztosít hagyományos készítésű, palackos pezsgő előállítására.
Hozzátette egyúttal, hogy a kézművesség a borászatoknál idejétmúlt kifejezés, mivel még a rendszerváltás idején terjedt el a költséges technológiai beruházásokat vállalni nem tudó, ezért kézműves eljárásokra kényszerülő családi pincészetek körében.
A főtitkár kiemelte, hogy Magyarországon viszonylag olcsón lehet jó minőségű pezsgőhöz jutni: palackos érlelésű termékek már 2-3 ezer forintért kaphatóak, de a drágább pezsgők ára is kedvezőnek számít nemzetközi viszonylatban.
(MTI)
Véleménye van? Szóljon hozzá!