Egyre több bortermelő készít minőségi pezsgőt a szakértő szerint

Gazdaság, 2017.04.28

Egyre több bortermelő készít minőségi pezsgőt a jogszabályi környezet változásának köszönhetően, Magyarországon kedvező áron lehet jó minőségű pezsgőhöz jutni - mondta  Keményné Koncz Ildikó, a Magyar Bor Akadémia főtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Hangsúlyozta, hogy a korábbi jogszabályok a tőkeerős vállalkozóknak kedveztek, így a kisebb termelők kiszorultak a pezsgőgyártásból, ám a 2013-ban életbe lépett jogszabály a borászoknak is lehetőséget biztosít hagyományos készítésű, palackos pezsgő előállítására.

Hozzátette egyúttal, hogy a kézművesség a borászatoknál idejétmúlt kifejezés, mivel még a rendszerváltás idején terjedt el a költséges technológiai beruházásokat vállalni nem tudó, ezért kézműves eljárásokra kényszerülő családi pincészetek körében.

A főtitkár kiemelte, hogy Magyarországon viszonylag olcsón lehet jó minőségű pezsgőhöz jutni: palackos érlelésű termékek már 2-3 ezer forintért kaphatóak, de a drágább pezsgők ára is kedvezőnek számít nemzetközi viszonylatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!