Együttműködési megállapodást kötött a budapesti és a londoni iparkamara

Gazdaság, 2017.12.14

Együttműködési megállapodást írt alá Krisán László, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Colin Stanbridge, a Londoni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kereskedelem-fejlesztés, a gazdasági együttműködés és az üzleti kapcsolatok erősítéséről csütörtökön Budapesten.

Az aláírás után a BKIK elnöke az MTI-nek elmondta: a kamara idén már két, a külkapcsolatai szempontjából meghatározó megállapodást írt alá. Tagja lett egyetlen kelet-európai szervezetként a 15 legnagyobb európai városi kamarát tömörítő Alliance of European Metropolitan Chambers (AEMC) szervezetnek Athén, Barcelona, Berlin, Brüsszel, Dublin, Frankfurt, Isztambul, Manchester, Madrid, Marseille, Párizs és Torinó mellett.

A BKIK a londoni megállapodással is a budapesti vállalkozások forráshoz, illetve piachoz jutását, a szakképzést, valamint a szabályozói környezet egyszerűsítését, a bürokrácia csökkentését segíti elő.

Hozzátette: a londoni megállapodás különlegesnek számít a brit EU-tagság megszűnése miatt, a kamarához folyamatosan érkeznek a vállalkozóktól kérdések. Az Egyesült Királyság és London megkerülhetetlen gazdasági erő volt eddig is, az lesz a Brexit után, a jövőben is - húzta alá.

Colin Stanbridge, a Londoni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az AEMC alelnöke arról beszélt, hogy a Brexit után - amit várhatóan majd 2019-ben hajtanak végre - a londoni kamarának nagyon fontos, hogy meglegyenek a legjobb kereskedelmi kapcsolatai az európai nagyvárosokkal. A kamarák az európai üzleti élet fontos és egyedülálló hálózatai, a világon minden városnak van kereskedelmi kamarája, amelyek a kis-, és középvállalkozások piacra jutását segítik elő politikától független lobbierőként.

Hozzátette: bár a Brexit pontos hatását nem ismerik, a londoni és a brit kamarák azon dolgoznak, hogy a kereskedelemben mindez a lehető legsimábban történjen meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!