Eladja részvényei mintegy ötödét a Waberer's többségi tulajdonosa

Gazdaság, 2018.03.20

A Waberer's International Nyrt. többségi tulajdonosa, a B.V. CEE Transport Holdco megkezdi legalább 2 615 462 darab Waberer's-részvény értékesítését intézményi befektetők számára - tette közzé a Waberer's kedden, tőzsdezárás után a BÉT honlapján.

A részvényvcsomag mintegy 40 millió eurót képvisel, a Waberer's részvénytőkéjének 15 százaléka, és az eladó jelenlegi részesedésének 21 százaléka. A tranzakció a Waberer's közkézhányadát mintegy 41 százalékra emeli.

Együttes globális koordinátorként és együttes könyvvezetőként az Erste Group, az UniCredit Corporate & Investment Banking és a Wood & Company jár el.

Az eladó fenntartja magának a jogot, hogy az eljárást bármikor lezárja, az értékesítés befejezésekor közleményt tesz közzé.

Az eladó és az együttes globális koordinátorok az eljárás lezárásakor állapítják meg a részvények végleges számát és az árat. Az értékesítés függ a kereslettől, az ártól és a piaci feltételektől.

A Waberer's International Nyrt. részvényeivel 2017. július 6-án indult el a kereskedés a BÉT-en, részvényenként 5100 forintos induló áron. A papírokkal a prémium kategóriában kereskednek. A papír keddi záróára 4750 forint volt. Legmagasabb ára 5199 forint, legalacsonyabb 4370 forint volt az elmúlt egy évben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!