Élelmiszer-innovációs versenyt rendeztek az OMÉK-on

Gazdaság, 2017.09.21

Az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt Magyarországon már ötödik éve rendezik meg, amelynek idén először az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) adott otthont - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az idei Ecotrophelia versenyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karáról érkezett ACeBuG Team fiataljai által kifejlesztett cukor- és allergénmentes, fogszuvasodást gátló hatóanyagot tartalmazó, a csomagolását tekintve újrahasznosítható anyagból készült rágógumi győzött, így az ő termékük képviselheti Magyarországot a verseny nemzetközi fordulóján novemberben Londonban - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!