Elkészült a Telekom és a T-Systems új székháza a Wing fejlesztésében

Gazdaság, 2018.09.26

Elkészült a Telekom és a T-Systems közös székháza a Wing Zrt. fejlesztésében, a beruházás értéke 50 milliárd forint volt - közölte a Wing Zrt. szerdán az MTI-vel.

Elkészült a Telekom és a T-Systems új székháza a Wing fejlesztésében A közlemény szerint az épület hasznosításáról a Magyar Telekom Nyrt. bérleti szerződést kötött a Wing Zrt.-vel, a megállapodás 15 évre szól.

A budapesti Könyves Kálmán körút és Üllői út csomópontjában álló irodaház bruttó alapterülete 105 000 négyzetméter, a 3 szintes mélygarázsból és 9 emeletből álló épület több mint 4000 dolgozó számára biztosít munkahelyet.

Az irodakomplexum építészeti terveit a Tiba Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végezte - ismertették.

A Wing a magyar ingatlanpiacon vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozás. A cég irodákat, ipari és kereskedelmi ingatlanokat, szállodákat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője.

A Wing fennállása alatt több mint 450 000 négyzetméter ingatlant fejlesztett, több mint 350 000 négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfoliója van.

A Wing Zrt. az MTI érdeklődésére közölte, a cég nettó árbevétele a 2017-es üzleti évben 1,34 milliárd forint volt, adózott eredménye meghaladta a 364 millió forintot.

A Wingholding Zrt. - amelynek a Wing Zrt. is a leányvállalata - a 2017. december 31-i fordulónapra elkészített konszolidált pénzügyi kimutatása szerinti árbevétel és a befektetésből származó bevétel összege 20,46 milliárd forint volt, a társaság adózás után több mint 6 milliárd forint nyereséggel zárt.
(MTI)

Galériánk

Elkészült a Telekom és a T-Systems új székháza a Wing fejlesztésében Elkészült a Telekom és a T-Systems új székháza a Wing fejlesztésében
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!