Először bírságolt a jegybank az együttműködési kötelezettség megsértése miatt

Gazdaság, 2017.07.18

A tavalyi jogszabályi szigorítás óta először szabott ki bírságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi fogyasztói jogviták rendezéséhez kapcsolódó együttműködési kötelezettség megsértése miatt egy biztosításközvetítőre, mert az nem jelent meg személyesen a Pénzügyi Békéltető Testület előtti eljárásban.

Az MNB keddi közleménye szerint a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. az ügyre vonatkozó válasziratát is csak késedelmesen küldte meg.

A jegybanki vizsgálat megállapította, hogy a biztosítási alkusz a Pénzügyi Békéltető Testület előtt vele szemben indult eljárásban - az együttműködés jogszabályi előírásait megsértve - nem nyilatkozott határidőn belül a vitás ügy körülményeiről, továbbá a felek személyes meghallgatására sem biztosított egyezségkötésre feljogosított képviselőt.

A fentiekre tekintettel az MNB kötelezte a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.-t, hogy a PBT eljárásban tanúsítandó együttműködési kötelezettségének mindenkor a jogszabályi előírásoknak megfelelően tegyen eleget, a jegybank a feltárt szabálytalanságok miatt 200 ezer forint bírsággal sújtotta az alkuszt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!