Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Emelkedett a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2017.08.10

Az Egyesült Államokban az elemzői várakozásokkal szemben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten.

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy az augusztus 5-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 3 ezerrel, 244 ezerre emelkedett.

Elemzők azzal számoltak, hogy a kérelmek száma 240 ezerre csökken.

Ezzel megszakítás nélkül már 126 olyan hét telt el, amikor 300 ezer alatt maradt a kérelmek száma, ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa.

A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödése jeleként értelmezik az elemzők.

A heti ingadozásokat enyhítő négyheti mozgóátlag 1000-rel, 241 ezerre csökkent.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 16 ezerrel, 1 millió 951 ezerre csökkent a július 29-én zárult héten, négyhetes mozgóátlaga 500-zal, 1 millió 965 ezerre nőtt.

Az amerikai munkaerőpiacon gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság. A pénzügyi és gazdasági világválság után, hat évvel ezelőtt kapott lendületet a munkahelyteremtés folyamata, amely azóta sem szakadt meg, 2011 óta több mint 15 millió új munkahelyet hoztak létre az Egyesült Államokban, és mostanra 4,3 százalékra süllyedt a munkanélküliségi ráta
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!