Erősen lassult a feldolgozóiparon kívüli szektor növekedése az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2017.08.03

Erősen, a vártnál jóval nagyobb mértékben lassult a feldolgozóiparon kívüli - főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő - szektor teljesítménye júliusban az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államok Ellátási Lánc Menedzsment Intézete (Institute for Supply Management/ISM) csütörtökön közölte, hogy a nem feldolgozóipari ágazatok beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 53,9 pontra esett a júniusi 57,4 pontról. Legutóbb tavaly augusztusban volt ennél alacsonyabb a BMI értéke.

Elemzők enyhe csökkenésre, 57,0 pontra számítottak júliusra.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél alacsonyabb 50 pont feletti érték a növekedési ütem lassulását tükrözi.

A nem feldolgozóipari szektor már a 91. egymást követő hónapban növekedett júniusban.

Az alindexek közül az üzleti aktivitás BMI-mutatója 4,9 ponttal, 55,9 pontra, az új megrendelések mutatója 5,4 ponttal, 55,1 pontra, a foglalkoztatottság pedig 2,2 ponttal 53,6 pontra csökkent, míg az árindex 3,6 ponttal, 55,7 pontra emelkedett.

Bár a növekedés üteme váratlan mértékben lassult, a válaszadók többsége továbbra is kedvezően nyilatkozott az üzleti feltételekről és a gazdaság egészének irányáról is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!