Európai Datalogic központ épül Balatonbogláron

Gazdaság, 2015.01.27

    Fonyód, 2015. január 27., kedd (MTI) -  Az olasz tulajdonú Datalogic több milliárd forintos beruházásában új, mintegy 8 ezer négyzetméteres elektronikai üzemcsarnok épül májusig Balatonbogláron, ahol vonalkód-leolvasókat és ipari szenzorokat fognak gyártani, majd a komplexumot tovább bővítik, mivel a tervek szerint az lesz a multinacionális cég európai termelési központja.

Erről Mészáros Miklós (Fidesz-KDNP), Balatonboglár polgármestere nyilatkozott a Balaton régió rádiójának, a Part FM-nek kedd este.

A polgármester a rádióinterjúban elmondta, hogy első lépésben mintegy 100-150 munkahely létesülhet Balatonbogláron, amelyet elsősorban a Fonyódról áttelepülő üzem dolgozóival töltenek fel. A fonyódi egység kinőtte már az ottani lehetőségeket.

A tervek szerint a balatoni városba települ a multinacionális cég európai termelési központja. A megépülő ipari komplexum ötszáz munkahelyet teremt, ami Balatonboglár számára óriási adóbevételt jelent majd, továbbá a település demográfiájában is jelentős változásokat hozhat.

Egész családok betelepülésére számítanak - mondta el a politikus.

A boglári telket a Datalogic magyar leányvállalata vásárolta meg. Az új üzemben várhatóan ősztől indul a termelés.

A befektetők folyamatosan tárgyalnak a városvezetéssel, egyrészt egy újabb telekvásárlásról, másrészt mert a településrendezési tervet mindig hozzá kell igazítani az igényeikhez. A város még rendelkezik eladó ipari területtel a Tesco környékén, és arra számít, hogy a cég alvállalkozói további területekre tartanak majd igényt - tette hozzá Mészáros Miklós.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!