Falugazdász iroda nyílt Mezőcsáton

Gazdaság, 2018.02.02

Falugazdász irodát nyitott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete Mezőcsáton pénteken.

Az eseményen Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a kamara kezdeményezésére az elmúlt évben számos, a gazdálkodást könnyítő intézkedés született.

Kiemelte: a magyar mezőgazdaság Európa egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma, az ágazat teljesítménye folyamatosan nő, a vidéki foglalkoztatás bővítésében kulcsfontosságú szerepe volt a gazdáknak, az élelmiszer-feldolgozóknak, mindazoknak, akik a mezőgazdaságban dolgoznak.

Kitért arra, hogy az elmúlt években több mint hetvenezer új munkahely jött létre az ágazatban.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke a tavaly novemberi agrárkamarai választásról szólva emlékeztetett arra, hogy munkájukhoz öt évre felhatalmazást kaptak, ami egyben felelősséget is jelent. Az agrárkamara továbbra is arra törekszik, hogy megfeleljen tagjai elvárásainak és hatékonyan segítse tevékenységüket. Céljuk, hogy az elkövetkező években a kamarai tagoknak az adminisztrációhoz, a bürokráciához kötődő problémáit megoldják, el kívánják érni, hogy a gazdálkodóknak csak a termeléssel kelljen foglalkozniuk - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!