Fazekas Sándor: a gazdák segítése a célja a V4 agrárkutatási együttműködésnek

Gazdaság, 2017.11.15

A gazdákat segítenék azok a kutatások, amelyeket a visegrádi országok agrárkutatási intézményei összehangoltan végeznének - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

A minisztert a reggeli műsorban azután kérdezték, hogy a visegrádi országok agrárkutatási intézményei pár nappal ezelőtt partnermegállapodást kötöttek.

Fazekas Sándor tájékoztatása szerint a kutatások egyebek mellett olyan növényi fajokra összpontosítanának, amelyek bírják az éghajlatváltozást, illetve piacképes terméket jelentenek a gazdáknak.

Közép-Kelet-Európában rengeteg olyan adottság van, amelyre az együttműködést építeni lehet - jegyezte meg Fazekas Sándor. Éles a verseny a nemzetközi piacon, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ugyanabban a kérdésben a térségen belül több helyen is végezzünk átfogó kutatásokat - tette hozzá.

A miniszter arra is kitért, hogy a mezőgazdaságon belül már szinte csak hiányszakmák vannak, és a következő néhány évben ötvenezer új állás jelenhet meg a területen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!