Feldman Zsolt: a kertészeti ágazat beruházási támogatása növeli a zöldség-gyümölcs ellátás biztonságát

Gazdaság, 2020.06.02

Az Agrártárca állattenyésztő és kertészeti gazdaságok számára meghirdetett, 80 milliárd forint értékű pályázata többek között a zöldség-gyümölcs ellátás biztonságához is hozzájárul - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium Az állattartótelepek megújítása mellett a pályázat célja az üvegházak, illetve fűtött fóliák területeinek kiterjesztése, a kertészeti tárolási kapacitások bővítése, ezzel növelve a zöldség-gyümölcs ellátás biztonságát - fűzte hozzá.

A tárca tapasztalata szerint a fejlesztési igény nagyobb, mint az arra biztosított pályázati források - mondta, megjegyezve, hogy ez különösen igaz az állattenyésztő és kertészeti gazdaságokra.

A vissza nem térítendő támogatás által az állattartó telepek egyre inkább energiahatékonnyá válhatnak, ezzel növelve kapacitásaikat, és kertészetek is beszerezhetik a fejlődéshez szükséges technológiákat - magyarázta Feldman Zsolt.
(MTI)

Galériánk

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!