Felfüggesztette egy balatonboglári büfé tevékenységét a Nébih

Gazdaság, 2018.08.07

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy balatonboglári büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a szakemberek megállapították, hogy a büfé élelmiszer-előállító, vendéglátó-ipari tevékenység végzésére alkalmatlan - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A Nébih honlapján közzétett jogsértési lista alapján az érintett büfé a Balatonbogláron található "Kikötő Falatozó".

A közlemény szerint az ellenőrök súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat találtak a vendéglátóhelyen. Az egységben több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak. A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak.

A termékek között találtak olyanokat, amelyeknek 2014-ben és 2016-ban lejárt a minőség-megőrzési idejük, valamint voltak nem nyomon követhető élelmiszerek is, ezért a hivatal összesen 120 kifogásolt tételt vont ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Kiemelték, hogy az eljárás folyamatban van, a szabálysértések súlyát figyelembe véve, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A büfé valamennyi hiányosság kijavítását követően, csak az ismételt, kedvező eredményű hatósági szemle után kezdheti újra a tevékenységét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!