Felfüggesztették a Richter romániai nagykereskedelmi vállalatának működését

Gazdaság, 2018.06.21

A romániai Gyógyszer és Orvosi Eszközök Nemzeti Hatósága (ANMDM) csütörtöki hatállyal felfüggesztette a Richter Gedeon Nyrt. helyi nagykereskedelmi leányvállalatának működését a helyes nagykereskedelmi gyakorlat (Good Distribution Practice - GDP,) előírásainak megsértése miatt. A magyar gyógyszeripari vállalat aránytalannak tartja a büntetést, amely legalább 2 hónapig tartó felfüggesztéssel jár.

A Richter csütörtöki tájékoztatása szerint a Pharmafarm SA gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat akkor kaphatja vissza a működési engedélyt, ha a román hatóság elfogadja a vállalat javító és megelőző intézkedéseit. A Pharmafarm együttműködik az ANMDM-mel és a hatósági elvárásoknak megfelelő intézkedési csomagot dolgoz ki - írták.

Beke Zsuzsa, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetője az MTI-nek elmondta, hogy aránytalanul súlyosnak tartják a román szakhatóság büntetését. A vállalat arra számít, hogy a legalább 2 hónapra szóló felfüggesztés a havi 20 millió eurós bevételkiesés mellett jelentős piaci bizalomvesztést okoz.

Hozzátette, hogy hiány alakulhat ki egyes termékekből a romániai piacon és veszélybe kerülhet az ott dolgozó 500 munkavállaló álláshelye, mivel a Pharmafarmot csak akkor indítják újra, ha biztosítható annak gazdaságos működése.

A Richter 2007-ben vásárolta meg a hat regionális raktárral rendelkező Pharmafarmot, amely szorosan együttműködik az anyavállalat patikahálózatával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!