Felújítás miatt lezárják a kiskörei Tisza-hidat

Gazdaság, 2018.06.15

Szombaton kezdődik a kiskörei Tisza-híd átfogó felújítása, a hidaet lezárják a közúti és a vasúti forgalom előtt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

A korszerűsítés kiterjed egyebek mellett a híd szerkezeti elemeinek cseréjére, a vasbeton közúti pályalemez és vasúti pálya felújítására, sín- és közúti dilatációs szerkezetek beépítésére és javítására, a korrózióvédelmi bevonat helyreállítására, valamint a hídhoz csatlakozó közút útburkolatának, útpadkájának és vezetőkorlátjának felújítására - olvasható a közleményben.

A 130 éve épült, azóta többször felújított kiskörei Tisza-híd egy nyomtávú, a váltakozó irányú közúti forgalmat jelzőlámpák szabályozzák, valamint a vonatközlekedés idején mindkét irányban zárva a közút.

A felújítás után a megengedett sebesség a duplájára, óránkénti 40 kilométeresre nő.

A Heves és Pusztataskony között autózók terelőúton, a 3213-33-3216-as utakon keresztül közlekedhetnek majd, és a Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, a tiszafüredi Tisza-híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs, Abádszalók érintésével juthatnak át Pusztataskonyra.

Kisköre és Abádszalók, illetve Kisköre és Kisújszállás között vonatpótló autóbuszok közlekednek, amelyek az erőmű hídja felé kerülnek. Mivel az útvonalon 3,5 tonnás súlykorlátozással lehet közlekedni, ezért - két járat kivételével - midibuszok helyettesítik a vonatokat. A vonatpótló autóbuszok Kisköre-Tiszahíd megállóhelyet nem érintik. A Volánbusz Zrt. a felújítás idejére módosította a Budapest és Tisza-tavi térség között közlekedő országos járatainak menetrendjét. Kisköre, Erőmű és Abádszalók autóbusz-állomás megállóhelyek között pótlóbuszok közlekednek, csatlakozást biztosítva az ideiglenes menetrend szerint közlekedő országos járatokhoz. Módosulnak a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. járatai is. További információk elérhetőek a társaságok weboldalain, az érdeklődők ezen kívül személyesen és telefonon is kérhetnek tájékoztatást. A közleményben felhívták a figyelmet, hogy a menetjegyek vásárlása során az útvonal módosítások és átszállások miatt előfordulhat, hogy több menetjegy váltása szükséges, ez bizonyos esetekben díjnövekedést eredményezhet. A Kisköre és Abádszalók között közlekedő pótló autóbuszok egységesen a 10 kilométeres díjövezetnek megfelelő árú menetjeggyel vehetők igénybe. A bérletjegyek továbbra is változatlan viszonylaton és díjtétellel vásárolhatók meg és használhatók fel utazásra - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!