Felvásárolt a LogMeIn egy amerikai kommunikációs céget

Gazdaság, 2018.02.09

A LogMeIn megállapodást kötött a Jive Communications, a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs szolgáltatások egyik vezető szereplőjének felvásárlásáról - tájékoztatta az MTI-t a magyar alapítású, mára globálissá vált informatikai társaság.

A vállalat közölte: az ügylet fel fogja gyorsítani a LogMeIn teljes egységes kommunikációs és kollaborációs stratégiájának megvalósítását.

Az oremi, Utah állambeli központú Jive Communications magánkézben lévő, kockázati tőkéből finanszírozott társaság, melynek irodái az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában működnek. A cég világszerte több mint 20 ezer ügyféllel rendelkezik.

A felek tervei szerint a tranzakció lezárultát követően továbbra is John Pope, a Jive Communications vezérigazgatója fogja vezetni a kommunikációs üzletágat, és közvetlenül Bill Wagnernek, a LogMeIn cégvezetőjének tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

Az összeolvadási megállapodás alapján a Nasdaqon jegyzett LogMeInnek a szerződés aláírásakor a Jive teljes forgalomban lévő részvénytőkéjéért 342 millió dollárt kell készpénzben kifizetnie. A magyar alapítású cégnek további legfeljebb 15 millió dollárt kell készpénzben megfizetnie akkor, ha a tranzakció lezárultát követő két év során sikerül elérnie bizonyos előre meghatározott célokat.

Az összeolvadás megvalósulásához a sajtóközlemény szerint még több jóváhagyásra van szükség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!