FHB Jelzálogbank: 121 millió forint veszteség a második negyedévben

Gazdaság, 2017.08.17

Az FHB Jelzálogbank a második negyedévben adózás után 121 millió forint veszteséget könyvelt el az előző negyedévi 279 millió forint nyereség és a tavalyi második negyedévi 268 millió forint veszteség után - közölte a bankcsoport a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált jelentés szerint a bankcsoport az első fél évben 158 millió forint adózott nyereséget ért el az egy évvel korábbi 1,546 milliárd forint veszteség után. A banki különadó és egyéb egyszeri tételek nélküli adózott nyereség 1,697 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 791 millió forint veszteséggel szemben.

Az év első hat hónapjában a banki különadó (534 millió forint), a pénzügyi tranzakciós illeték nem áthárított része (283 millió forint), valamint a tőkerészesedés módszerrel bevont vállalkozás eladásakor keletkező konszolidációs hatás (erre a bank IFRS alapon 1,3 milliárd forint értékvesztést képzett) terhelte jelentős egyszeri tételként az eredményt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!