FM: Bulgária a jövőben összehangolja európai uniós agrár szakpolitikáját Magyarországgal

Gazdaság, 2017.10.19

A jövőben Magyarország és Bulgária összehangolja majd az európai uniós közös agrárpolitikát (kap) érintő álláspontját, annak érdekében, hogy a gazdák a megfelelő forrásokhoz juthassanak - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Rumen Porozsanov bolgár mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterrel folytatott megbeszélés után, Szófiában a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-nek eljutatott közleménye szerint.  

A kap jövőjéről Fazekas Sándor közölte: kiemelt fontosságú, hogy az agrárpénzeket továbbra is a gazdák kapják meg. A közös agrárpolitika jelenlegi rendszere kellő rugalmasságot biztosít a tagállamoknak így prioritásaiknak megfelelően alakíthatják ki a saját modelljüket - tette hozzá.

Fazekas Sándor jelezte, hogy Magyarország számíthat Bulgáriára az élelmiszerek kettős termékminőségű gyakorlatának megszüntetéséért folytatott munkájában is. A bolgár parlament szeptemberben nyilatkozatban hívta fel az Európai Bizottság figyelmét az élelmiszerek kettős minőségére, így a közlemény szerint ebben a kérdésben is közös nevezőn van a két ország agrárvezetése.

A megbeszélésen a felek egyeztettek az Európai Bizottság által kifogásolt földforgalmi törvény hatályos előírásairól, valamint a két ország erdészeti kutatóintézeteinek együttműködéséről is - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!